Uusi ammattikirja avaa Lean Six Sigman teorian ja taustat suomeksi

Julkaistu 12.11.2020    Kirjoittanut Matti Pesonen  Tilaa RSS

LSS_Karjalainen_slider.png
Uusi suomenkielinen Lean Six Sigma 2.0 ja laatuteknologia (2020) on viimein saatavilla. Pitkään odotettu laatuteknologian ja organisaatioiden toiminnan parantamisen tietokirja/opas on nyt saatavilla laatutieto.fi verkkokaupasta ja muilta asiansa osaavilta jälleenmyyjiltä. Uusi kirja on kirjoitettu toiminnan ja prosessien parantamisesta kiinnostuneille ammattilaisille ja johtajille, joiden pitää pystyä varmistamaan organisaation jatkuva kilpailukyky nyt ja tulevaisuudessa.

Kirjan ovat kirjoittaneet Eero E. Karjalainen ja Tanja Karjalainen. Kiinnostus kirjaan on ylittänyt kustantajan ennusteen ja ennakkotilauksia on lokakuun aikana toimitettu yli 200 kappaletta. Palaute aihealueen ammattilaisilta on ollut erittäin positiivista ja kirja on otettu asiantuntijoiden keskuudessa innolla vastaan.

Kirjaan on ammennettu kirjoittajien pitkäjänteinen yli 35 vuoden kokemus moninaisten palvelu- ja teollisuusorganisaatioiden kouluttamisesta, opettamisesta ja konsultoinnista. Keskeinen teema kirjassa on haastaa lukija prosessien suorituskyvyn parantamiseen ja sitä kautta asiakasarvon ja virtauksen kasvattamiseen!

Kirja perehtyy organisaatioiden toiminnan positiivisen muutoksen, eli parantamisen filosofiaan laatuteknologian kautta. Kirja avaa teoreettisen viitekehyksen Lean ja Six Sigma -filosofioiden takana ja auttaa ymmärtämään kuinka parannusprojekteja tulisi suorittaa standardoidun Six Sigma DMAIC-mallin mukaisesti, menemättä turhan tarkasti yksittäisten työkalujen käyttöohjeisiin. Kirjan keskiössä on teoria laadusta ja virheiden ymmärtämisestä ja siinä esitetään kattavat perustelut sille, miksi virheiden tutkiminen ei arkijärjen vastaisesti johda virheiden poistumiseen palveluista tai tuotteista, ja kuinka merkittävää taloudellista hyötyä saadaan vain käyttämällä tilastollista ajattelua ja vaihtelun pienentämisen kokeellisia menetelmiä.

Kustantaja: Quality Knowhow Karjalainen Oy
Kirjoittajat: Karjalainen, Eero E. ja Karjalainen, Tanja
Sivuja: 406
Julkaisuvuosi: 2020
Hinta: 89 € + Alv 10 %
ISBN 978-951-98355-4-9

Linkki Laatutieto.fi -kirjakauppaan: https://www.laatutieto.fi/product_details.php?p=1060

 

 

Matti_pieni.jpg
Matti Pesonen
matti@qk-karjalainen.fi

 

Haluatko uusimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi? Uutiskirjeen tilaajana saat ajankohtaista tietoa Six Sigmasta, Leanista, laatutekniikoista sekä laadun kehittämisestä. Liity laadunkehittäjien joukkoon!

 

Kommentoi

(Sähköpostiosoitettasi ei julkisteta.)
Syötä kuvassa näkyvät kirjaimet ja numerot.
Captcha Code

Klikkaa kuvaa nähdäksesi uuden koodin.

    Tagipilvi

    Jatkuva parantaminenlaatu SuomessaASQMinitab 19riskinkartoitusdatan käsittelydatan laatuhävikkifunktiolaadunparannusläpimenoAsiakastarveControl PlanasiakasBody of KnowledgeKingmanin yhtälöohjausdatan käsittelyPDSAdatahukan muodotpaloautopeliKingmanBOKmonimuuttujakoeläpimenoaikaIATF 16949vuodiagrammikanbanLean-talomonimuuttujatestiGage R&RlaadunkehittäjäHukkalaatutyökalutprosessierityissyyOpettaminenmittavirhearvovirtaideointiL8-matriisiKataISO 9001:2015VUTFeigenbaumparannusmenetelmäarvovirta-analyysistabiilivaihtelun vaikutusparannustoiminnan kehittyminenLean Six Sigma Black BeltMSAISO 9001laatuBlack BeltLean Handbookdatan keräyslaadunohjaus5W2H KaizenLean-asiantuntijamixturetilastomatematiikkaacceptance samplingstandarditohjaussuunnitelmaLittlen lakijärjestäminenluotettava mittausmielenmallitmittaussysteemitilastoarvovirtakuvaustyökalutlaatutekniikkasuorituskykymittarittoiminnan lainalaisuudetIshikawaTPMkvanttifysiikkaOpetusmenetelmätLean Six SigmaLeanoeeprosessikuvaus0-virheDemonstraatiotTuottavuushyväksymisnäytteenottonollavirheEFQMlaatutaulutmuutoskustannussäästötparannusmalliGreen BeltmenetelmätDFSSmittaaminenShewhartDSDqfdlaatu ratkaiseeBalanced ScorecardoperaatiotutkimusMarkkinointiJohtaminensatunnaissyyCombanion by MinitabsekoitekoeSPClaadunhallintakausaliteettiDOEryhmittelykaaviojaksoaikaLaatukonferenssiLaatutyökalutBayesSPC-korttiCTPt-testiryhmätyöskentelytehdasfysiikkalainalaisuudetMinitabneukkarikoevalvontakalanruototerveydenhuoltoongelmanratkaisu5SkvanttimekaniikkakairyolajitteluvaihteluVOCdatan luokittelulaatuteknologiaSigmaEDApuhdistaminenCDAPDSA-ympyräsuorituskykyOhnoIATFkoesuunnitteluHall of Famejuurisyymittausprosessitoiminnan laitJuranstandardointijidokaparantaminenasiakastyytyväisyysparannustoimintatiedonkerääminentekoälyTPSparannuksen johtaminenDMADVmuutoksen tuskaLean-visiouutiskirjeTaguchihypoteesitestiaivoriihiTätä on LeanFMEADesign for Six Sigmadata-analyysisatunnainen vaihteludatan käsittelyohjauskorttiasiakastyytyväisyysBig DatahistogrammiTOCISO 9000LaatujärjestelmäFactory Physicstehollinen aikasysteemiriskilaatupalkintoShingoDemingParetoSix SigmaMonte Carlokvantitatiiviset menetelmätgurutPDCApalveluinnovaatioDesign of ExperimentsANOVAVUCAHarryennustaminenYellow BelttoleranssipäämäärämalliROIOFATVSMDMAICmallisyy-seurauskaavioWheelerGageCrosbytilastollinen päätöksentekohypoteesitestausToyotaMinitab 18tehokkuusreunaTQMturvallisuusregressioanalyysikoulutusValue Stream MappingparannuskorrelaatiokuvaaminenMarkkinointiprosessitrizjitLean-johtajasitoutuminentäystekijäkoeKaikaku8DrtbjohtamisjärjestelmäCTQ

    Arkisto