19.12.2017

Lean 5S -koulutus

Lean 5S -koulutus

 

Tuntuuko, että kaikki on aina kadoksissa?

Kaipaatko yhdenmukaisuutta toimintaympäristöösi?

Joka paikka on täynnä asioita tai tavaroita, mutta kuinka aloittaisin muutoksen?

5S on viisivaiheinen lähestymistapa muutoksen aloitukseen. Malli tukee ja ohjaa sekä auttaa luomaan rutiinit järjestyksen ylläpitämiseksi. 5S tavoittelee parempaa käytettävyyttä, toimintaan käytettävän ajan ennustettavuutta ja tuo muutoksen lähelle jokaista osallistujaa.

5S tukee organisaatiota ottamaan ensimmäisen askeleen kohti uutta ja käytettävämpää toimintaympäristöä sekä samalla saada aikaan nopeasti konkreettista näkyvää organisaatiossa.


5S on menetelmä, jolla tehdään toimintaympäristö käytettävämmäksi. 5S on peruspohja, joka on osa prosessin stabiloimista ja Lean -ajattelun vakiinnuttamista. Konseptin avulla organisaatioon ajetaan käytettävyyttä ja ennustettavuutta. Tämä mahdollistaa muiden työkalujen ja tekniikoiden käyttöönoton vaihe vaiheelta. Joissain tilanteissa 5S on yksi ensimmäisistä Lean -konsepteista, jota käytetään Lean -toimintaan siirryttäessä.

Suosittelu 5S.jpgKoulutuksessa käsitellään 5S -konseptia, joka tukee muutosprosessia. 5S -filosofia perustuu seuraaviin perusperiaatteisiin: muutos lähtee luopumisesta, luodaan uusi selkeämpi ja toimivampi olosuhde sekä opitaan käytettävämmän työympäristön edut ja havaitaan ettei 5S ole pelkkä siivousohjelma.

5S yhdistetään usein virheellisesti siivoamiseen. Sen taustalla on paljon muuta. Se on kulttuurimuutosta, käytettävyyden nostamista ja ennustettavuuden parantamista. Niin 5S -menetelmässä kuin useissa muissakin Leanin konsepteissa/työkaluissa päämäärä ja keino menevät sekaisin. 5S on oikein ymmärrettynä ja toteutettuna tehokas ja osallistava keino parantaa toimintaa.

Koulutuksessa keskitytään 5S -taustaan. Tavoitteena on antaa ymmärrys 5S -menetelmästä ja sen yhteydestä Lean -toimintaan. 5S soveltuu sekä toimisto- että tehdasympäristöön. Koulutuksessa käytetään 5S -numeropeliä sekä 5S -poliisiautopeliä teorian konkretisoimiseksi.

poliisiautopeli2.jpg

 

 

 

 

 

  

 

5S avaa silmiä sekä auttaa konkretisoimaan ja huomaamaan nykyisen toiminnan ja tilojen epäjärjestyksen.

Hinta

Osallistumismaksu 680 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto ja MET: 5S vihko.

 

Kouluttaja

 

 Matti_pieni.jpg

 

 

 


Matti Pesonen

sähköposti: matti@qk-karjalainen.fi


Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Rtli.jpg

Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse, puhelimitse (03-7804 264) tai sivupalkista löytyvästä ilmoittaudu kurssille linkistä. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

 

Tiedot

  • Kesto: 1 päivä
  • Ajankohta: 19.12.2017
  • Sijainti:Sokos Hotel Flamingo, Vantaa
  • Hinta:680 euroa + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Matti Pesonen

Ohjelma

Päivä 1

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

09:00 Avaus, esittely ja ohjelma

09:15 Parantaminen ja muutos

LEAN -tuotannon perusperiaatteet, mitä Lean on?

Hukan muodot - Muri, Mura, Muda

Harjoitus: Numeropeli - 5S simulointi

Miksi 5S? Mitä 5S ajaa?

12:00 Lounas

13:00 Harjoitus: Poliisiautopeli - 5S simulointi

14:00 Kahvi

14:30 5S:n pilarit 1-5 käytännössä tuotantoympäristössä

1. pilari Lajittelu
2. pilari Järjestäminen
3. pilari Puhdistaminen
4. pilari Systematisointi
5. pilari Sitoutuminen

Siisteyden mittaamisen kriteeristö

16:00 Tilaisuuden päätös

 

 

 

Koulutuksesta sanottua:

 

"Koulutus tarjosi uuden lähestymistavan 5S -menetelmään."

                                      -Projektityöntekijä- 

 

"Kouluttaja oli todella hyvä, erinomainen puhuja. Kaikin puolin todella mielenkiintoinen ja onnistunut koulutus. Kiitos!"

                                                     -AJ-

 

"Erinomainen ja ytimekäs koulutus. Koulutuksen tarkoitushan ei ole saada jotain valmiiksi, vaan herättää ajatus, että jotain pitää tehdä. Saimme eväät henkilökunnan herättämiseen näihin asioihin ja tulemme käyttämään niitä jo viikon sisällä koulutuksesta."

                                          -Toimitusjohtaja-