8.2.2022

Laatutekniikan perusteet - Tunnista laatutekniikan mahdollisuudet

Laatutekniikan perusteet - Tunnista laatutekniikan mahdollisuudet

 

Myös etäosallistumismahdollisuus!

Laatu ei synny sattumalta. Modernin laadun määritelmän ymmärtäminen avaa laadun merkityksen yrityksen menestymiseen. Laadun kaksi ulottuvuutta vaikuttaa organisaation kilpailukykyyn luomalla lisää liikevaihtoa ja laskemalla kustannuksia.


Tarjoamme 

Koulutus antaa yleiskuvan laadusta sekä kolmesta johdettavasta prosessista laadun luomiseen. Koulutus jäsentää laadun määritelmän, menetelmät tehdä laatua ja työkalut selkeäksi kokonaisuudeksi. Koulutuksessa tutustutaan laadun suunnittelun, laadun ohjauksen ja laadun parannuksen prosesseihin sekä esitellään näihin liittyvät työkaluesimerkit.

Hyödyt kurssista ovat moninaiset

Opit ymmärtämään laatutyökalujen ja laatujohtamisen roolia laadunkehittämisen työssä. Opit laatutekniikan perustavaa laatua olevan pohjan, laatu- eli poikkeamateorian ja sen vaikutuksen laadun suunnitteluun, laadun ohjaukseen ja laadun parannukseen. Lisäksi koulutuksessa tutustut laatuterminologiaan ja voit keskustella alan ammattilaisen kanssa, mitä nämä tarkoittavat omassa organisaatiossasi.

Kohderyhmä

Koulutus sopii kaikille tehtävästä, taustasta tai organisaatiosta riippumatta. Koulutus on erinomainen ja lyhyt läpileikkaus kaikille laadusta kiinnostuneille.

Palvelumme

Koulutus on yhden päivän mittainen. Koulutus tapahtuu luentojen ja demonstraatioiden avulla. Lisäksi voit keskustella alan asiantuntijan kanssa tilaisuudessa tai ottaa häneen myöhemmin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Koulutuksen tarkempi ohjelma löytyy sivupalkista sekä kurssiesittelyn lopusta kohdasta: sisälllön kuvaus.

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Koulutus on yhden päivän mittainen. Toteutus järjestetään Lahden Sibeliustalossa 8.2.2022. Koulutuspäivään mahdollista osallistua myös etänä.

Hinta

Osallistumismaksu on 680 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto. 
Kouluta suurempi ryhmä kerralla. Kysy ryhmätarjousta! 

Kouluttaja

 

kimmo-120.jpg 

 

 

 


Kimmo Liuksiala
sähköposti: kimmo@qk-karjalainen.fi 
puh. 050 592 6478

 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Rtli.jpg

Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse, puhelimitse (03-7804 264) tai sivupalkista löytyvästä ilmoittaudu kurssille linkistä. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
 

 

Sisällön kuvaus

Oletko vasta tullut laatutehtäviin tai haluatko virkistää tietosi laadusta? Mitä eroa on laadun suunnittelulla, ohjauksella ja parannuksella? Mitä laatu tarkoittaa?

Koulutus käsittelee laatua ja laatutekniikkaa sekä selventää, mikä on laadun merkitys yrityksen menestymiseen ja kuinka laatua tehdään. "Laatu maksaa, laatu ei maksa", on usein kuultu väittämä. Koulutuksessa tarkastellaan tätä asiaa sekä kuinka laatu modernisti määritellään ja laatutaso tunnistetaan.

Laatutekniikan perusteita käsittelevä koulutus soveltuu hyvin laadun peruskurssiksi. Koulutus antaa kuvan siitä, mitä laadulla ja laatutekniikalla tarkoitetaan tänä päivänä kansainvälisesti.

Organisaatioissa kouluttaminen ja osaaminen ovat entistä voimakkaammin avain kilpailukyvyn säilyttämiseksi, laatu ei ole koskaan sattumaa vaan osaamisen perustuva tuotos. Laadun jatkuvan parantamisen työssä tämä näkyy voimakkaasti kasvavana laatutekniikan opin tarpeena ja konseptien asemoimisena ongelmakentässä.

Harva mieltää tai tietää, että laatutekniikka on oma tieteenala, joka auttaa meitä oppimaan nopeammin. Laadun toteuttamisstrategia jakautuu kolmeen universaaliin luokkaan: Laadun suunnittelu, laadun ohjaus ja laadun parantaminen.

Laatutekniikan työkalut on kehitetty ongelmien ratkaisemiseen ja uuden oppimiseen. Laatutekniikkaa käytetään mm. julkishallinnossa, tuotanto- ja palveluyrityksissä, terveydenhuollossa sekä kaupan- ja liiketalouden eri alueella.

Kurssilla tutustutaan laatu-, eli poikkeamateoriaan, sen vaikutuksista toimintaamme ja laatuongelmien ratkaisemiseen. Osallistuja saa kuvan laatutekniikasta, sen konsepteista sekä siitä, kuinka laatua tehdään ja miten laatuongelmat ratkaistaan.

Laadun merkitys yrityksen menestymiseen on tänä päivänä elinehto. Koulutus asemoi laatuongelmat ja konseptoi käytännön toteutuksen onnistumiseksi.

 

Tiedot

  • Kesto: 1 päivä
  • Ajankohta: 8.2.2022
  • Sijainti:Lahti, tai etäosallistuminen
  • Hinta:680 euroa + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Kimmo Liuksiala

Ohjelma

Päivä 1

8:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

9:00 Avaus ja esittelyt

9:15 Laatu tänä päivänä

Laatu ja tuottavuus

monimutkaisuus ja laatutaso

Demonstraatio laadun merkityksestä toimintaan

Peli: toiminta, jossa laatuvikoja vs. toiminta, jossa ei ole laatuvikoja

Laatu ja laatujohtaminen - Juranin Trilogia

Suunnittelu, ohjaus ja parantaminen

Laadun tekemisen tasot

5 lähestymistapaa laadun parantamiseen

11:30 Lounas

12:30 Laatu- ja poikkeamateoria

Erityis- ja satunnaissyy

Tilastollisen prosessinohjauksen rooli

Tilastollinen ajattelu ja ohjauskortin käyttäminen

Ongelmaluokat - nelikenttä

14:15 Kahvi

14:45 Lean Six Sigma

DMAIC -esittely

Keskustelu ja loppuyhteenveto

16:00 Tilaisuus päättyy

 

 

 

Koulutuksesta sanottua:

"Kurssi avarsi laadun käsitettä merkittävästi. Loistava peruskoulutus koko henkilöstölle."

                                           -Laatupäällikkö-

 

"Kurssia ennen laatujohtaminen ja laadunparannus -käsitteet ovat olleet sekaisin. Kurssi auttoi jäsentämään käsitteitä ja ajatuksia."

                                    -Projektitiimin jäsen-

 

"Demonstraatio avasi silmiä. Ei olisi ikinä uskonut, mikä olisi laadun vaikutus tuottavuuteen."

                                    -Kunnossapitovastaava-