8.9.2022

Lean Champion -koulutus

Lean Champion -koulutus


Myös etäosallistumismahdollisuus!


Mitä kaikkea Lean on, mistä aloittaa? Kuinka parannustoimintaa johdetaan ja mitä pitäisi huomioida?

Tarjoamme

Koulutus lähestyy Leania viidestä näkökulmasta ja avartaa näkemystä parannustoiminnasta. Lean on jatkuvaa parantamista ja sopeutumista. Parantamisen onnistuminen vaatii osaamista ja näkemystä sekä menetelmiä ja ymmärrystä toimintaympäristön käyttäytymisestä.

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa

Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä valiten itselle sopivimman osallistumistavan. Striimaamme koulutuspäivän osallistujille, jotka eivät pääse lähipäivään.

Hyödyt kurssista ovat moninaiset

Opit ymmärtämään, kuinka Leania voi käyttää yrityksen, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja parantamiseen. Lisäksi oivallat ne suuret mahdollisuudet, jotka kätkeytyvät ideaalitilojen - 0-virhe, 100% lisäarvo, 1x1 virtaus ja varmuus työpaikasta - taakse. Koulutuksessa opit myös kuinka kohti Leania edetään ja miten johtamisen olisi tuettava kehitystä sekä kuinka toiminta olisi organisoitava.

Kohderyhmä

Koulutus avartaa johtajien, esimiesasemassa olevien tai muiden Leanista kiinnostuneiden henkilöiden näkemystä parannustoiminnasta.

Palvelumme

Koulutus on yhden päivän mittainen. Koulutus tapahtuu luentojen avulla. Lisäksi voit keskustella alan asiantuntijan kanssa tilaisuudessa tai ottaa häneen myöhemmin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Koulutuksen tarkempi ohjelma löytyy sivupalkista sekä kurssiesittelyn lopusta kohdasta: sisälllön kuvaus.

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Koulutus on yhden päivän mittainen. Seuraava toteutus järjestetään Lahden Sibeliustalilla 8.9.2022. Koulutuspäivään mahdollista osallistua myös etänä Teamsin välityksellä.

Hinta

Osallistumismaksu 790 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto. Lisäksi osallistujat saavat suomenkielisen Tätä on Lean -kirjan.

Kouluttaja


Antti_90.jpg

 

 

 DI Antti Piirainen

sähköposti: antti@qk-karjalainen.fi
puh. 040 502 2702

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Rtli.jpg

Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse, puhelimitse (03-7804 264) tai sivupalkista löytyvästä ilmoittaudu kurssille linkistä. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
 


Sisällön kuvaus

nykytilastatavoitteeseen.jpgLean on ensi sijassa johtamista ja kulttuurin muutos. On hyvin epätodennäköistä, että yrityksen Lean -muutos onnistuu ilman vahvaa johtamista. Lean Champion on organisaatiossa Lean -hankkeiden ja projektien sponsorina. Hän johtaa, tukee, suojelee, edistää ja levittää organisaatiossa Lean -toimintaa.

Koulutuksen tavoitteet:

  1. Ymmärtää, kuinka Leania voi käyttää yrityksen, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja parantamiseen. Lean -menetelmillä voi merkittävästi parantaa asiakastyytyväisyyttä, laatua, lyhentää läpimenoaikoja ja pienentää kustannuksia. Leanin avulla voidaan myös turvata kannattavuus ja työpaikat.
  2. Oivaltaa ne suuret mahdollisuudet, jotka kätkeytyvät ideaalitilojen - 0-virhe, 100% lisäarvo, 1x1 virtaus ja varmuus työpaikasta - taakse. Näiden ideaalitilojen tavoittelu, vaikka niihin ei päästäkään nopealla aikavälillä, on jokaiselle yhteisölle hyödyllistä ja turvaa tulevaisuuden.
  3. Oppia, kuinka kohti Leania edetään ja miten johtamisen olisi tuettava kehitystä. Kuinka toiminta olisi organisoitava?
  4. Millaisia kokemuksia Suomessa on Leanin soveltamisesta saatu?

Lean Champion -koulutuksessa käydään läpi keskeiset Lean ja ongelmanratkaisumenetelmät sekä niiden periaatteet. Leanin perimmäisenä tarkoituksena on kehittää yritystä hyvin kokonaisvaltaisesti. LEAN -periaate pohjautuu käsitteille hukka (0-virhe), arvo, arvovirtaus, yksittäistuotanto, sopeutuminen ja turvallisuus. Korkeita eettisiä periaatteita, joita kohden kuljetaan pitkäjännitteisesti.

Toyota korostaa W. E. Demingin "Out Of the Crisis" kirjassa esitettyä ketjureaktiota:

 ketjureaktio2.jpg

 

Tiedot

  • Kesto: 1 päivä
  • Ajankohta: 8.9.2022
  • Sijainti:Lahti, tai etäosallistuminen
  • Hinta:790 euroa + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Antti Piirainen

Ohjelma

Päivä 1

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

09:00 Avaus, esittely ja ohjelma

09:15 Lean - Mitä se on?

Tausta ja perimmäinen päämäärä

10 yleisintä väärinymmärrystä Leanista

Neljä ”ongelmaa”, neljä lähestymistapaa

10:30 Toyota KATA - ajattelu- ja käyttäytymismalli

Nykytila, tulevatila ja parannus

- Lean -työkalujen tarkoitus ja rooli

PDCA -malli

12:00 Lounas

13:00 Toiminnan peruslainalaisuudet

Lainalaisuuksien rooli parannustoiminnassa

Littlen laki, Kingmanin yhtälö, Tuottavuuden paradoksi

Vaihtelun vaikutus tuottavuuteen

Materiaalihukka, aikahukka ja kapasiteettihukka

14:00 Kahvi

14:30 Lean -johtaminen ja johtamisen tasot

Arvovirran johtaminen ja Daily Management

Lean -ongelmanratkaisu ja ongelmatyypit

A3, Six Sigma johtamisen ja ongelmanratkaisun tukena

16:00 Tilaisuuden päätös

 

 

 

 

 

Koulutuksesta sanottua:

 

”Erinomainen koulutus! Mielenkiinto pysyi yllä loppuun asti.”

 

                                         -Kehitysinsinööri-

 

”Kaikinpuolin hyödyllinen yleiskoulutus! Antti on innostava kouluttaja.”

                                        -Projektipäällikkö-

 

 

”Antin asiantuntemus on erinomaisella tasolla. Upeasti esityksessä tuli teoria ja käytännön esimerkit värikkäällä tavalla esitettynä.”

                                        -Kehityspäällikkö-

 

 

”Hyvä energinen ja kuulijoita haastava esitys. Mukavasti huumorilla höystettyä koulutusta. Antti on huippu!”

 

                                              -Kurssilainen-

 

 

”Ihana kuunnella ammattilaista, joka on asiastansa innostunut. Riittävästi esimerkkejä, eikä tietoa pihdattu vaan asiat esitettiin suoraselkäisesti.”

                                           -Kehitysjohtaja-

 

 

”Pitkästä aikaa jotain, mistä voi innostua ja hakea lisätietoja. Jopa tuotantotalouden opinnot kävivät mielessä, jotta saisi tuon teoriapuolen haltuun. Mahtava Antti!”

                                                         -NN-