Avoin

Lean parannus- ja johtamisrutiinit - Toyota Kata

Lean parannus- ja johtamisrutiinit - Toyota Kata

 

Osataanko johtaa? Ujostellaanko työntekijöitä? Pelätäänkö työntekijöiden reaktioita johtamistilanteissa? Johdetaanko organisaatiota raporteista saatujen tuloslukujen perusteella?

Pitäisikö johdon mennä katsomaan mitä tehtaan lattialla prosessissa oikeasti tapahtuu?

Sisältö

Miksi organisaatiot jäävät jälkeen tai jopa putoavat kokonaan kelkasta, kun muut menevät ohi? Olisivatko päälliköt tai johtajat itsessään ongelma? Ei. Syyllinen voisi pikemminkin olla vallitseva johtamisjärjestelmä jossa toimimme.

Ongelma piilee siinä, miten johdamme tai olemme johtamatta. Moni yritys kärsii johtamattomuudesta tai väärään informaatioon perustuvasta johtamisesta. Johtamattomassa ympäristössä käsitykset siitä, miten pitäisi toimia, ovat usein niin erilaisia ja jopa ristiriitaisia, että ne kumoavat edistymisen.

Koska tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa tai mahdotonta, voisimme ajatella, että tehokas johtamisjärjestelmä on sellainen, minkä avulla organisaatio mukautuu jatkuvasti ennakoimattomiin, muuttuviin olosuhteisiin ja vastaa asiakkaiden vaatimuksiin.

Kehittääkseen ja ohjatakseen hyvää parannuskäytäntöä Toyotan johtajat ovat vuorovaikutuksessa kehittyvän tilanteen kanssa prosessin tasolla noudattamalla parannuskataa. Se miten parannusprosessin aikana Toyotalla toimitaan, määräytyy parannuskatasta. Sisältö on avoin ja vaihtelee sen mukaan, mitä tavoitellaan.

Ymmärtääksemme Toyotan Lean-tuotantoa, on ymmärrettävä, miten Toyota johtaa saavuttaakseen jatkuvan parannuksen ja mukautumisen. Toyota uskoo, että organisaation parannus- ja mukautumisrutiinit (katat) määrittelevät kilpailuedun ja pitkän aikavälin selviytymisen määrällisten tai taloudellisten tavoitteiden sijasta. Loistavat taloudelliset tulokset ja organisaation pärjääminen pitkällä aikavälillä syntyvät jatkuvasta ja päättäväisestä prosessin parantamisesta ja mukautumisesta.

Toyotan johtamistapaa pidetään tieteellisenä, järjestelmällisenä ja konstruktiivisena tapana käsitellä ongelmia, epävarmuutta ja muutosta.

mentori.jpg

Hinta

Osallistumismaksu 790 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä luentoaineisto ja suomenkielinen Toyota Kata -kirja.

 

 

 

  

Tiedot

  • Kesto: 2 päivää
  • Ajankohta: Avoin
  • Sijainti:Sibeliustalo, Lahti
  • Hinta:1150 euroa + Alv 24 %
  • Kouluttaja:

Ohjelma

Päivä 1

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09:00 Avaus, esittely ja ohjelma
09:15 Toyota KATA
Johdanto, menestyksen askeleet
Jatkuva parantaminen ja mukautuva organisaatio
Kaksi Kataa, Parannuskata ja valmennuskata
Nykytila, tulevatila ja parannus
Lean visio, Arvovirtakuva
12:00 Lounas
13:00 Workshop: Lean - opi pelin avulla
14:30 Kahvi
Mistä parannuspotentiaali löytyy?
Littlen laki, Lean ja laadunparannus,
Toyotan visio, Tavoitetilat, Ford / GM
Parannuskata eli miten Toyota parantaa jatkuvasti
16:00 Päivä päättyy
 

Päivä 2

08:15 Päivä alkaa
Parannuskata, Tavoitetila,
Tahtiaika, 1 x 1 virtaus,
Heijunka, Kanban
Ongelmanratkaisu, PDCA-sykli
12:00 Lounas
13:00 Toyota Kata,
Lean ja Six Sigma lyhyesti,
Johtaminen, Valmennuskata,
Mentorinti
A3 ongelmanratkaisu
14:00 Kahvi
14:30 Juurisyyn etsiminen, 5 kertaa miksi
Muutos, miksi pitää muuttua?
16:00 Tilaisuus päättyy