5.9.2022

Perusasiaa luotettavuustekniikasta ja Minitab-analyysiä tueksi

Perusasiaa luotettavuustekniikasta ja Minitab-analyysiä tueksi

Myös etäosallistumismahdollisuus!

Luotettavuustekniikka on suunnittelumenetelmä, jolla pyritään varmistamaan suunniteltavan koneen ja järjestelmän luotettavuus, kun konetta tai järjestelmää käytetään ennalta määritellyllä tavalla sovitussa käyttöympäristössä. Luotettavuustekniikan menetelmillä käsitellään järjestelmän koko käyttöikää sisältäen kehityksen, testauksen, valmistuksen ja käytön. Tänä päivänä tietokoneet ja ohjelmistot auttavat monimutkaisessa laskennassa ja ovat tärkeä osa suunnittelijoiden tai laadunkehityksessä työskentelevien osaamisen portfoliota.

Valitse itsellesi sopivin toteutustapa

Koulutuksen voi käydä lähiopetuksena, etänä tai hybridinä valiten itselle sopivimman osallistumistavan. Striimaamme koulutuspäivän osallistujille, jotka eivät pääse lähipäivään.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen tavoitteena on siirtää ajatusmallia vika/ei-vika -ajattelumallista jakaumamalliseen ajattelumalliin, todennäköisyysmaailmaan, joka on avain luotettavuuden parantamisessa.

Ympärillämme toimii iso määrä luotettavia systeemejä. Vettä tulee hanasta, sähköt toimivat ja lentokoneet pysyvät ilmassa, elintarvikkeet ovat turvallisia. Tämä ei ole sattumaa.

Organisaatioissa seurataan käytettävyyttä prosenteissa – seurausta – ja tutkitaan oiretta. Käytettävyys laskee, kun koneet, laitteet tai tuotteet hajoavat ja niitä joudutaan korjaamaan tai tuotteen elinkaari ei täytä vaatimuksia. Luotettavuustekniikka (Reliability Engineering) on tieteenala, joka tutkii järjestelmien luotettavuutta ja elinkaaren tunnistamista.

mbt.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luotettavuuden peruskäsitteiden tunteminen ja suunnittelu on tärkeä osa tuotteen suunnittelua, kunnossapidon ammattilaisten ja erityyppisissä kehitystehtävissä olevien henkilöiden osaamisen portfoliota.

Tietokoneet ja ohjelmistot ovat tuoneet merkittävää tukea luotettavuustason tunnistamiseen, toimenpiteiden kohdistamiseen, muutosten vaikutusten analysointiin, näytemäärälaskentana tai kiihdytettyihin testeihin.

Laskennat taustalla ovat hankalia, mutta tänä päivänä ei tarvitse olla tilastotekniikan ammattilainen pystyäksesi tekemään edistyksellisiä analyysejä.

jakaumat.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minitab on erinomainen työkalu perus- ja edistyksellisiin luotettavuustekniikan laskentoihin. Laskennassa käytettävät perustermit sekä -jakaumat on silti hyvä ymmärtää. 

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Koulutus on yhden päivän mittainen ja järjestetään Lahden Sibeliustalossa. Koulutuspäivään mahdollista osallistua myös etänä. Seuraava toteutus järjestetään 5.9.2022.

Hinta

Osallistumismaksu 680 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.

Kouluttaja

Antti_90.jpg

 

 

 Antti Piirainen
sähköposti: antti@qk-karjalainen.fi
puh. 040 502 2702Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Rtli.jpg

Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse, puhelimitse (03-7804 264) tai sivupalkista löytyvästä ilmoittaudu kurssille linkistä. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.
 
 

Tiedot

  • Kesto: 1 päivä
  • Ajankohta: 5.9.2022
  • Sijainti:Lahti, tai etäosallistuminen
  • Hinta:680 € + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Antti Piirainen

Ohjelma

Päivä 1

 

8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi 
9:00 Avaus ja esittely
Johdanto luotettavuustekniikkaan
peruskäsitteet ja luotettavuuden määritelmät 
Minitab-ohjelman peruskäytön esittely
Jakauma-analyysien käyttäminen (Distribution ID plot) 
Yleisimmät jakaumat ja niiden käyttäminen
Sopivan mallin tunnistaminen: prosenttipisteet ja keskiluvut
Luotettavuustason visualisointi (Distribution Overal Plot)
12:00 Lounas
13:00 Sensoroitu data, mitä se on? 
Sensoroidun datan käyttäminen perusjakauma- analyyseissä – Distribution ID ja Overall Plot 
Tuotteiden elinkaaren vertailu (Parametric Distribution) 
Paikka ja muotoparametrien tilastollinen testaaminen
14:00 Kahvi
Välisensuroitu data, Distribution-analyysi (arbitrary) 
Kynnysparametrien käyttäminen analyysissä 
Takuudatanalyysi ja -kustannusten ennustaminen – Warranty analysis And Predict Warranty Costs 
Yhteenveto ja keskustelu
16:00 Tilaisuuden päätös