27.1.2022

Tilastollisen prosessinohjauksen (SPC) perusteet

Tilastollisen prosessinohjauksen (SPC) perusteet


Etätoteutus!

Tilastollisen prosessin ohjauksen (SPC, Statistical Process Control) koulutuksen tarkoituksena on tutustuttaa tilastolliseen ajatteluun ja toimintatapaan sekä perus työkaluihin.

SPC on keskeinen työkalu ja muodostaa laatuteorian eli virheiden syntymekanismin ymmärtämisen ytimen.


Koulutuksen sisältö

SPC on aivan yhtä oleellinen konsepti palvelutuotannossa kuin perinteisessä tuotannossa. SPC on enemmän kuin yksittäisten asioiden seuraamista. SPC -konsepti ja työkalut ovat alunperin luotu USAssa, mutta toisen maailman sodan jälkeen japanilaiset lähtivät soveltamaan konseptia menestyksekkäästi. 1990-luvun puolessa välissä konsepti nousi prosessijohtamisen rinnalla suosituksi. Silloin ohjauskortteja käytettiin tuoteominaisuuksiin. Tänä päivänä ohjauskorttien käyttökohteet ovat moninaisemmat. Kortit ovat osana johtamisen työkalupakkia.

SPC:n käytännön työkaluja ovat ohjauskortit. Ohjauskortit auttavat kuvaamaan ja tunnistamaan prosessin vaihtelun sekä ohjaamaan oikeansuuntaisiin toimenpiteisiin. Koulutuksessa tutustutaan yleisimpiin ohjauskortteihin, niiden luomiseen ja käyttämiseen jatkuvan parannuksen toiminnassa. Ohjauskorttien lisäksi koulutuksessa tutustutaan tiedon laadun merkitykseen ja mittatiedon virheen määrittämiseen sekä suorituskykyanalyyseihin.

ISO 9001:2015 ja IATF 16949:2016 -standardit vaativat tilastollista prosessin analyysiä sekä stabiilisuuden ja suorituskyvyn tunnistamista. Tämä koulutus auttaa ymmärtämään, mitä nämä vaatimukset tarkoittavat, ja miksi kyseiset vaatimukset ovat tärkeät.

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Koulutus on yhden päivän mittainen. Koulutuspäivä toteutetaan etänä Teamsin välityksellä.

Hinta

Osallistumismaksu 680 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto. Lisäksi osallistujat saavat AIAGin SPC -manuaalin.

eta3.jpgKouluttaja

kimmo-120.jpg

 

 

 

 


Kimmo Liuksiala

sähköposti: kimmo@qk-karjalainen.fi


Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Tarjous7.jpgIlmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse, puhelimitse (03-7804 264) tai sivupalkista löytyvästä ilmoittaudu kurssille linkistä. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Tiedot

  • Kesto: 1 päivä
  • Ajankohta: 27.1.2022
  • Sijainti:Etätoteutus, Teams
  • Hinta:680 euroa + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Kimmo Liuksiala

Ohjelma

Päivä 1

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi 

09:00 Avaus, esittely ja ohjelma?

09:15 Tilastollisen ajattelun & prosessiajattelun perusteet 

Laatutoiminnan tilastollinen tausta - miten ja miksi 

Vaihtelun merkitys ja ymmärtäminen 

11:30 Ohjauskortit (SPC-kortit) 

12:00 Lounas 

13.00 Ohjauskortin toteutusprosessi 

Taulut ja niiden luominen - kuinka tehdään 

Ohjauskortin laskuharjoitus

14:15 Kahvi

Mittauksen suorituskyky 

Mittausvirhe ja sen merkitys 

Variaabeli GAGE R&R 

15:00 Prosessin suorituskyky 

Suorituskyvyn määritys, Suorituskykyindeksit 

Yhteenveto ja keskustelu 

16:00 Tilaisuus päättyy