10.5.2022

TOC - Tehokas prosessijohtamisen työkalu

TOC - Tehokas prosessijohtamisen työkalu


Myös etäosallistumismahdollisuus!

TOC on tehokas prosessi- ja laatujohtamisen työkalu, jota käytetään hyvin paljon Leanin rinnalla ja tukena. Se on "esiaskel" prosessin virtauttamiseen. Virtauksen estää kapeikko, josta seuraa keskeneräisen työn varasto (WIP).

Tarjoamme

Koulutus esittelee TOC-teorian eli kapeikko- tai esteiden teorian (Theory of Constraints). Ajatuksena on, että jokaisen tavoitteen, prosessin virtauksen, esteenä on vain YKSI ESTE, heikoin lenkki.

Hyödyt kurssista ovat moninaiset

Kolutuksessa tutustut TOC -teoriaan ja sen käytännön toteutukseen. Opit paikallistamaan esteet ja hyödyntämään niitä tuotantoa tai projektia ohjatessasi. Opit lyhentämään läpimenoaikaa sekä ratkomaan ongelmia uudella ja tehokkaalla tavalla.

Kohderyhmä

Koulutus sopii esimerkiksi kehitysjohtajille- ja -päälliköille sekä kehitysinsinööreille, laatupäälliköille ja -insinööreille sekä kaikille kehittämisestä vastuussa oleville.

Palvelumme

Koulutus on yhden päivän mittainen. Koulutus tapahtuu luentojen ja esimerkkien avulla. Lisäksi voit keskustella alan asiantuntijan kanssa tilaisuudessa tai ottaa häneen myöhemmin yhteyttä henkilökohtaisesti.

Koulutuksen tarkempi ohjelma löytyy sivupalkista sekä kurssiesittelyn lopusta kohdasta: sisälllön kuvaus.

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Koulutus on yhden päivän mittainen. Toteutus järjestetään Lahden Sibeliustalossa 10.5.2022. Koulutuspäivään mahdollista osallistua myös etänä.

Hinta

Osallistumismaksu 680 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.

Kouluttaja

kimmo-120.jpg

 

 

 

 

 

Kimmo Liuksiala
sähköposti: kimmo@qk-karjalainen.fi 
puh. 050 592 6478

 

 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Rtli.jpg

Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse, puhelimitse (03-7804 264) tai sivupalkista löytyvästä ilmoittaudu kurssille linkistä. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä. 

Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

 


 

Sisällön kuvaus

TOC:n mukaan jokaisen tavoitteen saavuttamisen esteenä on vain YKSI ESTE, heikoin lenkki. Jos ja kun tämä heikoin lenkki pystytään tunnistamaan ja löytämään ratkaisu joko poistamalla heikoin lenkki tai käyttämällä heikointa lenkkiä hyväksi, saavutetaan minimi resursseilla maksimaalinen tulos.

TOC -teoria perustuu Eliyahu Goldrattin kehittämiin ajatuksiin, jotka hän julkaisi kirjassaan The Goal (1984). Kirjasta on sittemmin otettu yli 3 miljoonaa kopiota. Se on yksi kaikkien aikojen eniten myytyjä business-kirjoja.

Eliyahu Goldratt on laajentanut TOC -teorian sovellutusta mm. tuotekehitysprojektien nopeaan läpimenoon (Critical Chain) ja myyntiin (It´s Not Luck). TOC -teoria kuuluu niin sanottuihin systeemiteorioiden joukkoon. TOC -teoriaa voi verrata hyvinkin Lean -tekniikoihin, joskin lähestymistapa on aivan erilainen. Molemmissa tekniikoissa virtausnopeutta ja tehokkuutta maksimoidaan.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Koulutuksessa tutustutaan TOC-teorian periaatteisiin ja käytännön sovellutuksiin. Koulutus sopii esimerkiksi kehitysjohtajille- ja -päälliköille sekä kehitysinsinööreille, laatupäälliköille ja -insinööreille sekä kaikille kehittämisestä vastuussa oleville.

TOC-teoriaa on sovellettu lukuisiin yrityksiin. Muun muassa Salpausselän Kirjapaino toteutti TOC-teoriaa ja voitti Suomen Laatupalkinnon vuonna 2000. Salpausselän Kirjapainon tiestä on tehty kirja "Laatujohtamisoppien (TQM) soveltaminen PK-yritykseen - SPC, systeemiteoria, TOC-teoria" 2000. 

Koulutuksen tavoitteet

  • Tutustua TOC-teoriaan ja sen käytännön totetukseen
  • Oppia paikallistamaan esteet ja hyödyntämään esteitä tuotantoa tai projektia ohjattaessa
  • Oppia ratkomaan ongelmia uudella ja tehokkaalla tavalla
  • Oppia lyhentämään läpimenoaikaa

Tiedot

  • Kesto: 1 päivä
  • Ajankohta: 10.5.2022
  • Sijainti:Sibeliustalo, Lahti
  • Hinta:680 euroa + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Kimmo Liuksiala

Ohjelma

Päivä 1

08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi
09:00 Johdatus TOC-teoriaan ja keskeisiin sovellutuksiin
Kuinka virtauksen saa nopeammaksi tunnistamalla
ja poistamalla esteen? (The Goal -kirja)
Kuinka myynnin saa kasvamaan tunnistamalla
myynnin esteen (It’s not Luck kirja)
Kuinka tuotekehitysprojektin saa onnistumaan
ajallaan, poistamalla esteen (Critical Chain -kirja)
10:00 Esteiden teoria - ongelmien ratkaisun yleistys
Kuinka prosessi- ja systeemiongelmat voi ratkaista?
Ydinongelma ja sen etsiminen
Esteen tunnistaminen ja hyödyntäminen
Toerian analyysityökalut? Kuinka johtopäätöksiin ja
ratkaisuihin päädytään?
12:00 Lounas
13.00 TOC-teorian työkalut
TOC: n käyttö tuotannossa, markkinoinnissa, T&K:ssa
14:30 Kahvi
15.00 Synkronoitu tuotannonohjaus - Mitä DBR on?
15.45 Käytännön esimerkkejä Suomesta ja keskustelu
16:00 Keskustelu ja tilaisuuden päätös