Avoin

Toleranssisuunnittelu - Kuinka asiakastarpeet ja tuotteet toleroidaan

Toleranssisuunnittelu - Kuinka asiakastarpeet ja tuotteet toleroidaan


"Toleranssisuunnittelu on ns. ennustamistiede, jolla ennustetaan tuotteen ja/tai prosessin suoritusarvossa tapahtuvat vaihtelut, virheet ja viat. Kuinka paljon asiakas sietää vaihtelua tai miten suuri vaihtelu voi olla, että laite toimii tai sen voi koota. Vaihtelut, virheet ja viat syntyvät muutoksista, joita tapahtuu komponenteissa, materiaaleissa, työtavoissa tai mittauksissa."

Sisältö

Tuotteen ja prosessin toiminnan sekä kokoonpanon onnistumisen sanelee toleranssi (spesifikaatio). Myös tuotekustannukset määräytyvät suurelta osalta toleranssien perusteella.

Kuinka moni on kysynyt, miten toleranssimme on asetettu? Onko vaatimuksessa järkeä? Hylkäämmekö ja säädämmekö turhaan tuotteita ja prosesseja vai onko toleranssirajamme liian löysät? Ovatko suorituskykyvaatimukset oikein asetettu?

Kurssilla käydään läpi keskeiset toleranssisuunnittelun perusteet ja menetelmät. Toleranssisuunnittelun kurssi valmentaa johtoa ja asiantuntijoita ymmärtämään ja soveltamaan toleranssisuunnittelua sekä laadun ja kustannusten optimointia.

Kurssi sopii suunnittelu- ja tuotekehitysinsinööreille ja -teknikoille, valmistusteknikoille, -päälliköille ja -insinööreille, testausinsinööreille, laatuinsinööreille, luotettavuusinsinööreille ja Black Belteille.

Hinta

Osallistumismaksu 1150 Euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto.

Kouluttaja

eerooikee2.jpg

 

 

 

 


Eero E. Karjalainen

sähköposti: eero@qk-karjalainen.fi
puh. 040 729 6787

 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Rtli.jpgIlmoittatumisen vastaanottamisesta tulee aina perilletulokuittaus sähköpostitse viimeistään seuraavana arkipäivänä ilmoittautumisesta. Otathan yhteyttä osoitteeseen mirka@qk-karjalainen.fi, jos vastaanottokuittausta ei kuulu. Näin varmistat ilmoittautumisesi perilletulon.
 

Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse, puhelimitse (03-7804 264) tai sivupalkista löytyvästä ilmoittaudu kurssille -linkistä. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä.

 

 

Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Tiedot

  • Kesto: 2 päivää
  • Ajankohta: Avoin
  • Sijainti:Sibeliustalo, Lahti
  • Hinta:1150 euroa + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Eero E. Karjalainen

Ohjelma

Päivä 1

8.30 Ilmoittautuminen ja kahvi

09.00 Avaus, esittely ja ohjelma

09.15 Johdatus toleranssisuunnitteluun

Toleroinnin historialliset juuret ja nykypäivä

Toleranssien kehittäminen

Konseptit, määrittelyt ja keskinäissuhteet

Suunnittelutoleranssien sovittaminen prosessiin

Johdatus taguchilaiseen toleranssianalyysiin

Tuotekustannusten ja laadun balansointi

Taguchin lähestymistapa tolerointiin

12.00 Lounas

13.00 Perinteinen toleranssia nalyysi

Standarditoleranssijulkaisujen/valmistajien suositukset

Lineaarinen ja ei-lineaarinen Worst Case-tekniikka

Lineaarinen ja ei-lineaarinen tilastollinen tolerointi

14.30 Kahvi

15.00 Herkkyysanalyysi

15.30 Tietokoneperusteiset tekniikat

16.00 Kustannusperusteinen toleranssianalyysi

16.30 Ensimmäinen päivä päättyy

 

 

Koulutuksesta sanottua:

 

"Miksiköhän toleranssien laskemis-/asettamiskeinoja ei opeteta yleisemmin? Kurssilla kuulin ensimmäisen kerran, miten toleranssit lasketaan."

 

"Harjoitukset auttoivat ymmärtämään kaavojen käyttämistä."

Päivä 2

08.30 Toinen päivä alkaa

08.35 Perinteisen toleroinnin vahvuudet ja heikkoudet

09.45 Taguchin laatuhävikkiin perustuva tolerointi

Laadun hävikkifunktio (QLF)

Neliöllisen hävikkifunktion soveltaminen tolerointiin

11.30 Katsaus ortogonaalikokeisiin (DoE)

12.00 Lounas

13.00 Toleranssianalyysikokeen suunnittelu

Kokeellinen toleranssisuunnittelu

Kokeellisen toleranssisuunnittelun prosessi

Esimerkkejä toleroinnista

14.30 Kahvi

15.00 Toleranssisuunnittelun suhde luotettavuuden

parantamiseen

15.45 Yhteenveto ja keskustelu

16.00 Toinen päivä päättyy