Avoin

Uusi AIAG&VDA FMEA ja keskeiset muutokset (etäkoulutus)

Uusi AIAG&VDA FMEA ja keskeiset muutokset (etäkoulutus)

Tämän tiiviin 3 h etäkoulutuksen tarkoituksena on käsitellä mitä uusi AIAG & VDA FMEA 2019 1st edition muuttaa ja tuo tuotteiden ja prosessien vikaantumisen ja vaikutuksen analysointiin. Opas on autoteollisuuden referenssi, mutta sen soveltaminen on mahdollista ja suotavaa millä tahansa toimialalla.

FMEA on perusmetodi tuotteiden ja prosessien riskien analysointiin ja tehtävien toimenpiteiden priorisointiin. Nyt käynnissä oleva Covid-19 pandemia on tuotantoketjuihin iskenyt musta joutsen, jonka tapaiset erityiset ulkoiset häiriöt ovat varmasti ainakin lähitulevaisuudessa monen yrityksen ja organisaation riskien analysoinnissa huomioutu ja korostuneet, jopa ehkä turhaan. Mutta tapahtumista oppiminen, nopea reagointi ja jälkiviisaus on vain vähintä mitä voidaan tehdä. Pelkän vahingon minimointi ei ole riskien hallintaa sen täydessä potentiaalissa, koska silloin riski on jo päässyt toteutumaan emmekä ole onnistuneet sen toteutumisen mahdollisuuden poistamisessa.

Onnistunut riskien hallinta mahdollistaa toimenpiteet, jotta riskit eivät toteudu tai ainakin niiden toteutuminen on minimoitu. Tällainen tekniikka on myös FMEA, jonka tarkoituksena on löytää tuotteesta tai prosessista sen heikkoudet ja asiakkaan toimintaan tai loppukäyttäjään kohdistuvat riskit ennen kuin ne realisoituvat.

Koulutuksen tarkoituksena on käsitellä mitä FMEA:n toteuttamisessa muuttuu uuden homogenoidun AIAG&VDA -version myötä. Tarkoituksena on, että osallistujat saavat hyvän käsityksen keskeisistä muutoksista riskien arviointiin ja toimenpiteiden priorisointiin.

Keskeisiä aiheita

  • FMEA:n tausta ja perusidea – riskien arviointi vai toimenpiteiden priorisointi?
  • Uusi AIAG&VDA FMEA 2019 1st edition - keskeiset muutokset
  • 7 -kohtainen FMEA prosessi
  • Uudet arviointitaulukot
  • Action Priority (AP) ja toimenpiteiden seuranta

Koulutuksen ajankohta ja laajuus

Koulutus on kestoltaan 3 h (sis 2 x 15 min jaloittelutaukoa). Päivän jälkeen on mahdollisuus vapaaseen keskusteluun aiheesta kouluttajan kanssa. Toteutus järjestetään etäopetuksena Teamsia käyttäen.

Hinta

Julkisen toteutuksen osallistumismaksu on 290 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyy myös koulutusmateriaali. Kysy myös yrityskohtainen tarjous!

Kouluttaja

Matti_pieni.jpg
Matti Pesonen

sähköposti: matti@qk-karjalainen.fi
puh. 040 547 8605

 

Tiedot

  • Kesto: 3 tuntia
  • Ajankohta: Avoin
  • Sijainti:, Teams-etäkoulutus
  • Hinta:290 € + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Matti Pesonen

Ohjelma

Päivä 1

 

 

TUNTI 1

Uusi AIAG&VDA 2019 1st edition

- Keskeiset muutokset

- Riskiperustainen ajattelu ja eri työkalut

- FMEA:n tausta ja perusidea

 

TUNTI 2

FMEA-prosessi

- Uusi selkeytetty 7-kohtainen FMEA-prosessi

- Uudet arviointikriteerit: vakavuus, esiintyvyys ja havaittavuus

- Uusi Action Priority (AP) vs. vanha RPN

- Toimenpiteiden luokittelu

 

TUNTI 3

Toteuttaminen käytännössä

- Siirtyminen uuteen formaattiin

- Toteutus suunnittelussa

- Toteutus prosessissa

 

Vapaa keskustelu aiheesta kouluttajan kanssa.