13.10.202214.10.2022

Lean Six Sigma Yellow Belt -koulutus

Lean Six Sigma Yellow Belt -koulutus


Myös etäosallistumismahdollisuus!


Tarvitsetko apua Lean Six Sigma -projektitiimin sitouttamiseen? Haluatko tarjota tiiviin paketin Lean Six Sigmasta kiinnostuneille?

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka osallistuvat tai ovat osallisia Lean Six Sigma -projekteissa. Kurssi tarjoaa yleiskuvan metodiikasta, tiimityökaluja ongelmanratkaisuun sekä pohjatietoja dataperusteiseen parantamiseen.

Lean Six Sigma Yellow Belt -koulutus tarjoaa perustiedot Leanista ja Six Sigmasta sekä perehdyttää menetelmän perustyökaluihin. Koulutus sopii myös jatkuvan parannuksen ideaa ja konseptia soveltaville yrityksille laadun peruskurssiksi. Kurssi vastaa kysymykseen, kuinka onnistutaan ongelmanratkaisussa? Ilman ongelmanratkaisutekniikoita lähes 95% ongelmanratkaisuista epäonnistuu.

Koulutuksen tavoitteet:

  • Tutustua laadun perustyökaluihin ja Lean Six Sigma Black Belt ja Green Belt -projekteissa käytettäviin tiimityökaluihin
  • Ymmärtää, miksi dataperusteinen ongelmanratkaisu on tehokasta
  • Antaa laaja yleiskuva laatutekniikasta ja sen roolista kehitystoiminnassa

Sisältö

Kaksipäiväisessä koulutuksessa keskitytään Lean Six Sigman perusteisiin, käsitteisiin ja peruskonsepteihin. Lean Six Sigma Yellow Belt -koulutuksen käynyt henkilö tuntee DMAIC-prosessin ja sen keskeiset mittaus-, analyysi-, parannus- ja ohjausvaiheen työkalut ja menetelmät. Koulutus sopii erinomaisesti Lean Six Sigma -projekteihin osallistuville henkilöille. Kurssi auttaa ymmärtämään ja omaksumaan dataan perustuvaa ongelmanratkaisua ja Lean Six Sigma -metodiikkaa.

Koulutus vastaa kysymyksiin: Miksi tehdään prosessikaavio? Miten dataa kerätään? Miksi mittalaitteiden suorituskyky on keskeistä? Mitä hukka on ja kuinka se konkretisoidaan? Kuinka dataa voi analysoida? Mitä datasta löydetään ja mitä ei? Kuinka kokeilemme toimiiko parannus? Miten saamme parannuksen ylläpidettyä?

Hinta

LSS_Karjalainen_slider.pngKoulutuksen hinta on 1190 euroa + Alv 24 %. Hintaan sisältyvät lounas- ja kahvitarjoilut sekä koulutusaineisto. Lisäksi osallistujat saavat lokakuussa 2020 julkaistun uuden suomenkielisen kirjan: Lean Six Sigma 2.0 ja laatuteknologia.

Kouluttaja

kimmo-120.jpg

 

 

 Kimmo Liuksiala

 sähköposti: kimmo@qk-karjalainen.fi

 

Ilmoittautuminen ja peruutusehdot

Rtli.jpg

Ilmoittautumiset olisi hyvä tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua. Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse, puhelimitse (03-7804 264) tai sivupalkista löytyvästä ilmoittaudu kurssille linkistä. Ilmoittaessasi useampia henkilöitä samasta organisaatiosta, voit lisätä muut henkilöt lisätietoihin. Muistathan myös ilmoittaa mahdollisesta eritysruokavaliostasi ilmoittautumisen yhteydessä. 


Ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostikutsulla viikkoa ennen tilaisuuden alkua. Jos tilaisuuteen ilmoitettu henkilö on estynyt saapumasta, voi organisaatio vaihtaa kuluitta osallistujan ilmoittamalla siitä koulutuksen järjestäjälle. Peruutukset tulee tehdä viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua.

Tiedot

  • Kesto: 2 päivää
  • Ajankohta: 13.10.2022  - 14.10.2022
  • Sijainti:Lahti, tai etäosallistuminen
  • Hinta:1190 euroa + Alv 24 %
  • Kouluttaja:Kimmo Liuksiala

Ohjelma

Päivä 1


08:30 Ilmoittautuminen ja kahvi

09:00 Johdatus Lean Six Sigma -ajatteluun

Ongelmanratkaisustrategia, DMAIC

Lean vs. Six Sigma

Mikä tekee Six Sigmasta erilaisen?

Mitä muuta Six Sigma on?

Hukan lajit

12:00 Lounas

13:00 Ongelman määrittely

Määritystyökalut ja prosessi

SIPOC

Prosessikuvaus ja arvovirtakuvaus (VSM)

14:30 Kahvi

Ideointityökalut

aivoriihi, kalanruoto, 5 x miksi

XY-Matriisi, FMEA, Data ja datan keräys

16:00 1. päivän päätös

 

 

 

Koulutuksesta sanottua:

 


"Tiimi oppi tuntemaan erilaiset Six Sigma -työkalut ja ymmärtämään Six Sigma -ongelmanratkaisumenetelmää."

 

 

"Erinomainen laatutekniikan peruskurssi."

 

Päivä 2


08:15 Mittausvaiheen työkalut

Gage R&R -demonstraatio

Analyysivaiheen työkalut

Datan analysointi ja Graafiset työkalut

11:30 Lounas

12:30 Parannusvaihe

Koesuunnittelu, esimerkkejä

Ryhmätyö: Kuinka suoritetaan DoE-koe

14:00 Kahvi

Ohjausvaihe

Parannuksen säilyttäminen

Tilastollinen prosessinohjaus, SPC

Demonstraatio vaihtelusta

16:00 2. päivän päätös